Eleman Online

Kariyer Hedefiniz Nelerdir, Sorusuna Nasıl Cevap Verilir?

Kariyer Hedefiniz Nelerdir, Sorusuna Nasıl Cevap Verilir?
Hemen Paylaş,

İş görüşmesinde en sık karşılaşılan soruların başında kariyer hedefiniz nelerdir? Sorusu yer alır. Bazı kişiler bu soru karşısında oldukça tedirgin olur. Fakat bu soruyu doğru ve düzgün bir şekilde cevaplamanız görevliler açısından çok büyük önem taşır. İş hayatı dışındaki hedeflerinizden bahsetmeniz ne tür beklentiler içerisinde olduğunuzu gösterir.

Böylece kendiniz daha net bir açıdan ifade etme avantajı yakalamış olursunuz. Kariyer hedefiniz nelerdir? Diye sorulduğunda şaşırmamak için bu soruya ne cevap vereceğinizi önceden belirlemelisiniz. Eğer bu konuda herhangi bir fikriniz yoksa bu yazıyı okuduğunuz zaman kariyer hedefiniz nelerdir? Sorusuna nasıl cevap verebileceğiniz hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Görüşmeciler Neden "Kariyer Hedefiniz Nelerdir" Sorusunu Soruyorlar?

Görüşmecilerin en fazla üzerinde durduğu sorularından biri, kariyer hedefiniz nelerdir? Sorusudur. Bu soruya vereceğiniz cevap sayesinde uzun vadeli kariyer planlarınız hakkında bilgi sahibi olunur.

İşe alım uzmanları bu sorunun cevabını inceleyerek pozisyon için uygun olup olmadığınız konusunda kanıya varırlar. Ayrıca işverenin amacına uygun bir kariyer planınızın olup olmadığı da tespit etmeye çalışırlar.

Kariyer hedefinizin şirket ile uyumlu olması işveren açısından büyük ehemmiyet taşır. Bundan dolayı kariyer hedefiniz nelerdir? Sorusunu her zaman detaylı olarak incelerler. Bu soruyu yanıtlarken başvuru yaptığınız işverenler ile uzun vadeli bir çalışma planı düşündüğünüzü belli edin.

Mülakatta Kariyer Hedefiniz Hakkında Nasıl Konuşulur?

Mülakatta kariyer hedefiniz nedir? Sorusunu cevaplarken şu adımları izleyebilirsiniz:

  • İsteklerinizin ne olduğu konusunda net olmalısınız.
  • İsteklerinizi pozisyona ve başvuru yaptığınız işverene bağlayın.
  • Cevaplarınızı açık bir şekilde toparlayın.
  • Başvurduğunuz pozisyondan kısa zamanda ayrılacağınızı söylemeyin.
  • İş pozisyonuna uygun olduğunuzu gösteren ifadeleri tercih edin.

Kariyer hedefiniz hakkında konuşurken doğru ifadeleri kullanmalısınız. Hedeflerinizin başvurduğunuz pozisyonla birebir uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz.

Görüşmeciler Neden Kariyer Hedefinizin Ne Olduğunu Bilmek İstiyor?

Görüşmecilerin kariyer hedefiniz nelerdir? Sorusunu size sormasının en temel nedeni firma ya da şirket için ne kadar uygun olup olmadığınızı tespit etmektir. İşverenler sizin şirket ya da firma kültürüne ne kadar uygun olduğunuzu görmek isterler. Bu nedenle kariyer hedeflerinizi dile getirirken şirketin amaçlarını ve şirketi iyi bilmek gerekir.

Bu sayede şirkete uygunluğunuzu belli edecek olan cümleleri sarf etmiş olursunuz. Görüşmeciler kariyer hedeflerimizin neler olduğu hakkında bilgi sahibi olmadıkları sürece size olumlu dönüş yapmazlar. İş başvurunuzun %90 olumlu olması açısından bu soruyu çok dikkate almanız gerekir.

Kariyer Hedefiniz Nedir Sorusuna Ne Söylememeli?

Kariyer hedefiniz nelerdir sorusuna cevap verirken bazı hususlarda dikkatli davranmanız tavsiye edilir. Özellikle bazı cümleleri kurmaktan kaçınmalısınız. Kariyer hedeflerinizden bahsederken çok fazla ayrıntıya girmemelisiniz. İş yeri, maaş ve diğer özel bilgileri aktarmaktan geri durmalısınız.

Çünkü bu tarz bilgileri aktarmanız mülakat görüşmesi için uygun değildir. Konuşmanızı iş hakkında yürütmeye gayret edin. Ayrıca kişisel sorunları da tartışmamanız gerekir. Konunun odağından çıkmanız işveren açısından olumsuz bir durumdur.

Bazı kişiler kariyer hedefleri konusunda olumsuz yönlerine yer vermezler. Ancak unutulmamalıdır ki her insan hata yapabilir. Bu nedenle mülakat esnasında zayıf yönlerinizin olmadığından bahsetmeyin. Mülakata gitmeden önce kariyer hedefleriniz nelerdir? Sorusuna ne tür cevaplar verilebileceği konusunda araştırma yaparak hazırlıklı olabilirsiniz.

Kariyer Hedefiniz Nelerdir Sorusuna En İyi Cevabı Verebilmek İçin İpuçları

Mülakata gitmeden önce kariyer hedefiniz nelerdir? Sorusu ile karşı karşıya kalacağınızı önceden planlamanız gerekir. Bu nedenle sorunun cevabını ve varyasyonlarını önceden planlamanız size avantaj sağlayacaktır. Bu konuda herhangi bir fikriniz yoksa nerelere yatkın olduğunuzu ve iş becerilerinizi gözden geçirin. Kariyer hedefleriniz ile görüşmecilere güven vermeniz çok önemlidir.

Eğer bu işte kısa bir süreliğine çalışmayı planlıyorsanız ve bunu ifade eden cümleler kuruyorsanız işverenler sizinle devam etmek istemezler. Mülakatta bu soru ile karşılaşan tek kişi siz olmayacaksınız. Bu nedenle rekabet içerisinde olduğunuzun da farkında olmanız gerekir. Bundan dolayı tercih ettiğiniz kariyer hedeflerinizde nokta atışı yapmaya dikkat etmelisiniz.

Kariyer Hedefi Sorusuna Ne Cevap Verilir?

Kariyer hedefi sorusuna cevap verirken sürekli gelişimin üzerinde durmalısınız. Şirketler ya da firmalar gelişim sağlayacak çalışanlar isterler. Eğer kariyer hedeflerinizde gelişimler üzerinde durursanız daha faydalı olur. İşe uygun olduğunuzu ve bu uygunluğunuzu zamanla daha da ileri seviyelere taşıyacağınızı belirtmelisiniz.

Gelişimi isteyen ve bunun için çalışma gösteren biri olduğunuzu belli ederseniz sizin açınızdan daha faydalı olur. İşverenler gelişime açık kişileri daha fazla tercih ederler. Bu gibi bir izlenim sunmanız sizi her açıdan belli edecektir.

Kariyer Hedefi Kısmına Ne Yazılır?

Kariyer hedefi kısmına çalışmak istediğiniz ya da çalıştığınız sektörde ilginizin neyi çektiğini yazabilirsiniz. Bunun yanı sıra sizi motive faktörleri, başvuru yaptığınız firma veya şirkette neden bulunmak istediğinizi, bu şirkete/firmaya neler kazandırabileceğinizi ve şirketin/firmanın size neler katabileceğini yazabilirsiniz.

Bu bilgileri yazmanız kariyer hedefi konusunda sizi dikkat çekici bir hale getirecektir. İşverenler kariyer hedefi kısmına yazılan yazılar içerisinde en dikkat çekici olanları bulmak isterler. Bu nedenle ifadelerinizin rakiplerinizi eleyecek bir nitelikte olması gerekir.

Kariyer Hedeflerimi Nasıl Belirlemeliyim?

Kariyer hedefiniz motive edici bir özelliğe sahip olmalıdır. Motivasyon, hedeflere ulaşma açısından önemli bir basamaktır. Hedefinizin iyi tanımlanmış olması ve aynı zamanda açık olması gerekir.

Bunun yanı sıra ölçülebilir ve ulaşılabilir hedefler olması da önemli bir detaydır. Ayrıca hedefinizin bitiş tarihi belli olmalıdır. Bu detayları dikkate aldığınız zaman kendiniz için en doğru kariyer hedeflerini planlamış olursunuz.

Yeni Mezunların Kariyer Hedefi Ne Olmalı?

Yeni mezun olan kişiler iş bulma konusunda çok daha fazla tedirgin olurlar. Bu nedenle kariyer hedefi belirleme konusunda birtakım endişeler yaşayabilirler. Ancak basit teknikler sayesinde yeni mezun olan kişilerin de harika bir kariyer hedefi yapmaları mümkün olur. Bunun için ilk olarak yapmanız gereken şey hedeflerinizi belirlemenizdir.

Daha sonra güçlü yanlarınızı belirleyerek hedeflerinizi daha tutarlı hale getirin. Bu aşamada bilgi sahibi olduğunuz alanları mutlaka değerlendirin. Yeni mezunlar kariyer hedefi konusunda bu aşamaları yerine getirdiklerinde oldukça başarılı bir kariyer hedefiyle işlere başvurabilirler.

Kariyer Hedefi CV'de Nasıl Yer Almalı?

İş başvurularınız için CV hazırlığı yaparken kariyer hedeflerinizi yazmak istemeyebilirsiniz. Fakat işverenler CV'nizde özellikle de kariyer hedeflerinizin olduğu bölüme çok fazla dikkat ederler. Bu nedenle CV'de kariyer hedefini mutlaka yer verilmelidir. Kariyer hedefiniz CV'nizin üst kısmında yer almalıdır. CV'nizin dikkat çekici olmasını istiyorsanız kariyer hedefine mutlaka yer vermelisiniz.

Kariyer Hedefiniz Nelerdir Sorusu Neden Önemli?

Kariyer hedefleriniz nelerdir? En başta iş arayanlar açısından önemlidir. Fakat aynı ehemmiyet işverenler açısından da geçerlidir. Gerek mülakatlarda gereksiz CV'lerinizde mutlaka kariyer hedefleriniz olmalıdır. İşverenler özellikle de bu alanda ne tür bilgiler verdiğinizi dikkate alarak sizi işe alıp almayacakları konusunda bir karara varırlar.

Kariyer Hedefiniz Nelerdir Sorusunu Cevaplarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kariyer hedefiniz nelerdir sorusunun cevaplarken bazı noktalarda dikkatli olmanız gerekir. Hedeflerinizi yazarken hiçbir zaman konu dışına çıkmamalısınız. Özellikle de iş başvurusuna uygun bir kariyer hedefi oluşturursanız mülakatlara çağrılma olasılığınız daha yüksek olur.

İş arayanlar

Elemanonline'la iş bulmak artık çok kolay.
On binlerce iş veren seni bekliyor.
İş arayanlar üyelik formu

İş verenler

Firmalar ücretsiz iş ilanı yayınlıyor.
Milyonlarca iş arayan seni bekliyor.
İş verenler üyelik formu
Destek hattı

Hafta içi 09:00 - 18:00 arasında destek hattımızı arayabilirsiniz.

Sosyal medyada biz

Yeniliklerden haberdar olmak için hemen kayıt olun, herşeyden haberiniz olsun.

Abone ol

Yeniliklerden haberdar olmak için hemen kayıt olun, herşeyden haberiniz olsun.

Eleman Online © 2005 - 2024
Kariyer başvuruları için güncel iş ve eleman ilanları, başvurunuzu yapın hemen eleman veya iş bulun.
İşkur
Firmamız İşkur tarafından verilen 14.08.2017 tarih ve 265 numaralı izin belgesi ile Özel İstihdam Bürosu olarak faaliyet göstermektedir. 4904 sayılı Türkiye İş Kanunu gereğince iş arayanlardan menfaat sağlanması ve ücret alınması yasaktır. Şikayetleriniz için Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü ne başvuruda bulunabilirsiniz. İş Kurumu Tel: 0212 249 29 87 Hacı Mimi Mh. Lüleciler Cd. No:4 Beyoğlu/İST.