Eleman Online
Şoför iş ilanları
Şoför iş ilanları yaşantısını şoförlük yaparak sürdürmek isteyen kişiler için, oldukça fazla seçenek sunar. Bu seçenekler;
- Şehir içi toplu taşıma ve nakliye şoförü,
- Şehirlerarası toplu taşıma ve nakliye şoförü,
- Uluslararası toplu taşıma ve nakliye şoförü,
- Makam şoförlüğü,
- Dar saha ve şantiye şoförlüğü,
- Kurye şoförlüğü,
Şoför Olmak İçin Hangi Yeteneklere Sahip Olunmalı?
Şoför olmak için istenen seviyede sürücü belgesine ve birtakım yeterlilik belgelerine sahip olunmalıdır. Şoförlük mesleği çok geniş kapsamlı iş olanaklarına sahiptir. Bu nedenle çalışma ortamına göre şoförlerden bazı yeteneklere de sahip olması istenir. Şoförler öncelikle sevk ve idaresinde bulunan aracı ve özelliklerini iyi tanımaları gerekir. Bu sayede varış noktalarına aracı, yolcuyu ve yükü güvenli bir şekilde sevk imkanı bulabilirler. Aracın özelliklerinin bilinmesi, araçta oluşabilecek arızalara önceden önlem alabilme, oluşmuş arızalar için de çözüm yolları üretebilme kabiliyeti sağlar. Araç şoförlerinin görevi sadece aracın sevki ile sınırlı değildir. Aynı zamanda aracın periyodik bakımlarını ve temizliğini zamanında yapmaları veya yaptırmaları gerekir. Şoförler araçları için gerekli ekip ve ekipmanları her zaman hazır bulundurmakla yükümlüdürler.Şoför İş İlanlarında Hangi Detaylara Dikkat Edilmeli?
Tüm iş ilanlarında olduğu gibi şoför iş ilanları sayfasında da, mesleki tecrübe, yaş, cinsiyet, mesleki yeterlilik, iş pozisyonu belirtilmiştir. Kullanıcılar kendilerine uygun iş pozisyonu bulduklarında;- Yemek,
- Servis,
- Barınma,
- Maaş+pirim
- Çalışma zamanı ve süresi,
- İş akdi sağlayan firmanın ve kişinin güvenirliği,
- Diğer sosyal ihtiyaçlar,
Şoför Olmak İçin Hangi Eğitim Ve Belgeler Gerekir?
Şoför olmak için gereken eğitim seviyesi, hangi eğitimlerin alınması gerektiği yasalarla belirlenmiştir. Farklı araç türlerinin bulunması, hizmet alanlarının farklılığı, şoförlük için istenen belgelerde de çeşitliliğe sebep olur. Her şoför;- Araç türüne göre ehliyet,
- Hizmet kapsamına göre yeterlilik,
- Uluslararası taşımacılık için, Turing sürücü ehliyetine,
Şoförlerin Çalışma Ortamı Ve Koşulları Nasıldır?
Şoförlerin çalışma koşulları, hizmet verdikleri sektöre göre değişiklik gösterir. Bu nedenle iş akdi gerçekleşmeden önce, şoförlerin çalışma koşulları hakkında bilgi almaları gerekir. Şehirlerarası yük ve yolcu taşıma gerçekleştiren şoförlerin, araç kullanma süreleri ve mola süreleri yasalarla belirlenmiştir. Bu durum takograf bulundurma zorunluluğu bulanan araçlar için belirtilir. Ancak takograf bulundurma zorunluluğu bulunmayan araçlar için, çalışma süresi ve çalışma koşulları değişiklik gösterebilir. Şoförler için yol, yemek, pirim, mesai, barınma gibi birçok koşullar sağlanabilir. Kurumsal firmalar genellikle şoförlerini ve diğer çalışanlarını destekleyici koşullar oluştururken, maalesef bazı firmalar şoförlerini ağır koşullarda çalıştırırlar. Bu tür ortamlarda her ne kadar maaş yan ödeneklerle desteklense de, ağır koşullar bazı şoförler için uygun olmayabilir. Bu nedenle şoför iş ilanları araştırılırken, mutlaka çalışma ortamının ve koşullarının da maaşla birlikte değerlendirilmesi gerekir.Şoför Olmak İçin Hangi Özellikler Gerekir?
Her koşulda şoför olabilmek için, en az ilkokul mezunu olmak, sürücü kursunu başarı ile bitirmek ve yapılan sınavda başarılı olmak gerekir. Aynı zamanda öngörülen sürücü adayı süresinin de sorunsuz bir şekilde tamamlanması gerekir. Hizmet verilen sektöre göre sürücü belgesinin ve istenen yeterlilik belgelerinin bulunması, şoförler için yasal zorunluluktur. Bunun dışında şoför olmak için adayların bazı özellikleri de taşıması gerekir. Sürüş konusunda aracın gereksinimlerini karşılayabilmek, trafik kurallarına uymak, kişisel bakımına ve giyimine özen göstermek, araçla ilgili teknik bilgi ve becerilere sahip olması, şoförlerde aranan bazı özelliklerdir. Özellikle kurumsal firmalar şoför alımlarında, diksiyonu düzgün, iletişim becerileri gelişmiş olanları tercih ederler.Şoförlerin Çalışma Saatleri Nasıldır?
Türkiye’nin imzasının bulunduğu, Uluslararası Çalışma Örgütü, uzun yol şoförleri için çalışma ve mola sürelerini sözleşmeler çerçevesinde belirtmiştir. Şehirler arası taşımacılık yapan tır, otobüs ve kamyon şoförleri buna uymak zorundadır. Bu durum takograf verileri ile değerlendirilir. Denetimler sırasında çalışma ve mola süresine uymayan araç sürücülerine yaptırımlar öngörülür. Takograf uygulaması, azami ağırlığı 3,5 tonun üzerinde bulunan araçlar için zorunludur. Yasalara göre takograf bulundurma zorunluluğu bulanan araç şoförleri, 24 saatlik sürede toplamda 9 saat sürüş yapabilirler. Her sürüş maksimum 4,5 saati geçemez. Takograf bulundurma zorunluluğu bulunmayan araçlar için, çalışma saatler alım yapan kurum, kişi veya firma ile yapılacak sözleşmelerle belirlenir. Şoför dahil 9 yolcu bulunduran tüm araçlar, yasal süre sınırlamasına tabidirler.Şoför İş İlanlarına Nasıl Başvurabilirim?
Elemanonline.com.tr iş ilanları uygulamasından, şoför iş ilanı kolaylıkla gerçekleştirilir. Web uygulamasına giriş yapıldığında, birkaç adımla üyelik oluşturarak şoförlü başvurusu gerçekleştirilebilir. Ziyaretçiler sayfanın üst konumunda yer alan üye ol linkinden, üyelik gerçekleştirebilirler. Üyelik işlemleri sırasında, ziyaretçinin kimlik bilgileri, öz geçmişi, iletişim bilgileri istenir. Şoför adaylarından öz geçmiş oluşturulması gerekir. Bu sayede kendilerine uygun iş pozisyonu bulunduğunda, ziyaretçiye tekrar dönüşler sağlanabilir. Şoför adayları ayrıca kendilerine dönüş sağlanmasını beklemeden de, uygulama dahilinde güncel şoför ilanları sayfasını inceleyerek, kendi pozisyonunu kolayca belirleyebilirler. Ziyaretçilerin araştırmalarının kolaylaştırılması için, uygulama web arayüzü kullanışlı araçlarla donatılmıştır. Ziyaretçiler bu amaçla gelişmiş filtreleme araçlarını kullanarak, belirledikleri pozisyonda çok sayıda şoför ilanına ulaşabilirler.Şoför İş İlanlarına Kimler Başvurabilir?
İş ilanları sayfası sürekli güncellenir. Bu güncellemeler şoför ilanları sayfasında da sıklıkla gerçekleşir. Şoför ilanları için seçenek oluşturulduğunda, bu alanda sağlanan iş pozisyonlarına erişim oldukça kolaydır. Şoförlük mesleğini kariyer olarak düşünenler, mesleki yeterliliğe sahip olan her ziyaretçi, ilan sayfasından başvurularını oluşturabilirler. Bazı firmalar şoför alımlarında erkek adayları tercih ederken, bazıları herhangi bir ayrım gözetmez. Başvurular sırasında mutlaka cinsiyetin belirtilmesi, belirlenen pozisyonlar içinde bu kriterlere dikkat edilmesi gerekir. Şoför ilanları sayfasından sadece şoförlük arayan ziyaretçiler faydalanmaz, aynı zamanda şoför ihtiyacı olan firmalarda katılım sağlayarak, şoför gereksinimlerini kısa sürede karşılayabilirler. Özel sektör şoför iş ilanları genellikle yeterlilik belgesini alımlar için yeterli görürken, kamu şoför alımlarında, ekstra detaylar yer alır. Bu pozisyonlar için yapılacak başvuruların gerçekleşmesi için, istenen ekstra bilgi ve belgelerinde sağlanması gerekir.En Çok Şoför İş İlanı Olan Şehirler Nerelerdir?
Elemanonline iş ilanları sayfasında, Türkiye’nin tüm şehirleri için şoför iş ilanları bulunur. Uygulama araçlarından şehir ve şoför seçeneği oluşturularak, filtreleme araçları ile istenilen pozisyonda iş ilanı bulunabilir. İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa gibi metropol şehirlerden yoğunlukla şoför talepleri gelir. Ayrıca gelişmiş sanayi bölgeleri, liman şehirlerinden de açık pozisyon şoför ilanları bulunur.Şoför İş İlanlarından Nasıl Haberdar Olabilirim?
Elemanonline web uygulamasına kayıt oluşturarak, şoför iş ilanlarından anında haberdar olmak mümkün. Ziyaretçiler, uygulama üzerinden üyelik kaydı oluşturarak ve iletişim bilgilerine yer vererek işlem oluşturduklarında, özgeçmişlerine uygun şoför ilanları oluşturulduğunda, uygulama tarafından bilgilendirilirler. Ayrıca uygulamada bulunan mevcut ilanlarla da, manuel olarak şoför ilanlarını inceleyebilirler. Şoför adaylarının ilanları, şoför arayan firmalar tarafından keşfedilir. Bu sayede firma kanalıyla da iletişim kurulduğunda, başvuru sahibine uygun pozisyonda şoförlük teklif edilebilir.Devamını oku
Gösterilecek kayıt bulunamadı !